Nicholson ziet dat glutenvrij dieet een succes is voor Price: "Hij wint regelmatiger en ziet er gewoon nog fitter uit"

Gerwyn Price is de laatste weken in uitstekende doen met onder meer twee weekzeges in de Premier League en twee toernooizeges op de European Tour.

Price volgt sinds enkele weken een glutenvrij dieet. "U zal misschien kritisch zeggen dat dat onmogelijk iets met zijn goede prestaties te maken kan hebben. Onzin! Dingen vinden die werken is de sleutel tot een ideale voorbereiding", zegt voormalig profdarter Paul Nicholson.

"Als een glutenvrij dieet hem meer energie en een betere gezondheid geeft, wat is er dan niet goed aan? Noem me gek, maar sinds dit tot stand is gekomen, wint hij regelmatiger en ziet hij er gewoon nog fitter uit."

Open geest

"Gerwyn is een speler die de afgelopen negen jaar onder elke steen heeft gezocht naar een voordeel", vervolgt Nicholson. "Ik weet dat hij niet de meest populaire speler is bij de dartende massa, maar als je met een open geest en een frisse blik naar zijn carrière kijkt, kun je niet anders dan respect op te brengen voor zijn verlangen, aanpak en vermogen om terug te vechten als het even tegenzit."

Price verloor op het afgelopen WK in de kwartfinales van Gabriel Clemens. "Nadien waren er een paar die dachten dat hij misschien uit de sport zou stappen, waaronder ik. Live op de radio zei ik: 'Als de dingen niet veranderen voor hem, kan hij gemakkelijk weglopen en niet meer omkijken.' Ik zei dat met de hand op het hart, maar in de hoop dat hij dat niet zou doen. De reactie sindsdien is verbijsterend. Niet alleen is zijn vorm naar boven gekomen, maar ook zijn populariteit begint te veranderen."

Evolutie

"Het grootste woord dat ik associeer met Price is evolutie", aldus Nicholson. "Hij evolueert elk seizoen omdat hij zo hard werkt. Hij is niet koppig. Deze sport zou van die aanpak kunnen leren, ik had veel van hem kunnen leren over mijn eigen carrière als hij voor mijn topjaren was gekomen."

Lees meer over:
PDC Gerwyn Price Paul Nicholson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties