"Niet alleen een overwinning voor de darter zelf, maar ook een 'bullseye' voor de hele sport" - PDC-voorzitter is laaiend enthousiast over het Luke Littler-effect"

Luke Littler is op korte tijd uitgegroeid tot één van de meest populaire spelers in de dartswereld. PDC-voorzitter Eddie Hearn verwacht dat er bijzonder veel aanbiedingen op hem gaan blijven afkomen.

Eddie Hearn, die twee jaar geleden vader Barry opvolgde als PDC-voorzitter, raakte onder de indruk van Littler. "Hij is een speciale speler", vertelde Hearn aan de Love The Darts-podcast. "In het verleden zijn er nog spelers geweest die zo'n spectaculaire entree gemaakt hebben op het grote podium, denken we dan maar aan Kirk Shepherd die in 2008 een beetje vanuit het niets de WK-finale haalde."

"Iedereen zag toen in hem de nieuwe topspeler. Hij speelde wel enkele jaren op de Pro Tour, maar haalde uiteindelijk nooit zo'n hoog niveau als Littler. Je maakt je zorgen dat het gewoon te veel en te snel is. Nogmaals, ik weet dat het een compleet andere sport is, maar als je kijkt naar bijvoorbeeld tennisster Emma Raducanu. Zelfde leeftijd. Ze wint de US Open. Ben je daar klaar voor? Was het eenmalig? Was het een goede loting? Hoe ga je daarop reageren? Ze heeft het nadien toch moeilijk om te bevestigen."

Toch heeft Hearn er wel vertrouwen in dat Littler met beide voeten op de grond blijft. "Hij zit wordt uitgenodigd bij een groot bokstoernooi, zit bij Manchester United, maar hij omarmt het gewoon en blijft er rustig bij. Ik bedoel, als je kijkt naar de positie van grote sterren in de Britse sport op dit moment, staat hij daar helemaal boven. Maar daar lijkt hij geen last van te hebben."

Sponsordeals

Hearn weet dan ook dat Littler veel contracten gaat voorgeschoteld krijgen voor allerlei sponsordeals. "Hij verdient veel geld aan en naast de oche. Het is echt de eerste keer dat een dartspeler grote sponsordeals heeft gesloten met grote merken. Dit is baanbrekend."

"Deze jongen tekent nu grote sponsordeals met grote bedrijven en dat is ook geweldig voor het darten. Hij brengt een nieuw publiek en dat is ook belangrijk voor ons. Op dit moment is het Luke Littler-effect dus geweldig voor iedereen. Niet alleen voor Luke Littler, niet alleen voor de PDC, maar ook voor de sport en in het bijzonder voor de spelers. En moge het nog lang doorgaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties