Nieuw fitnessregime moet Taylor helpen betere vorm te halen: ''We gaan nieuwe dingen proberen''

Phil Taylor geldt als de meest succesvolle speler in de geschiedenis van de dartssport met zestien wereldtitels, maar op het seniorencircuit wil het nog niet vlotten voor 'The Power'.

Sinds de oprichting van het seniorencircuit in 2022, werden er zes grote televisietoernooien gespeeld. Taylor haalde twee keer de finale, maar greep op de World Seniors Darts Masters en World Seniors Matchplay in 2022 naast de eindzege. Afgelopen weekend verloor de Engelsman in de kwartfinales van de World Seniors Darts Masters 2023 van Dennis Harbour (4-2).

Tijdens het evenement sprak Taylor openhartig over zijn nieuwe gezondheids- en fitnessregime, waaronder het volgen van een ketogeen dieet (eten van weinig koolhydraten). Via Twitter gaf de 62-jarige dartslegende extra uitleg.

''Vorige maand heb ik op de weegschaal gestaan en toen was ik 108 kilo. Inmiddels ben ik 104 kilo en morgen wellicht nog iets lichter. Afgelopen weekend heb ik één wedstrijd gewonnen. Dat is uiteraard niet genoeg, maar het kan alleen maar beter gaan.''

"Ik moet weer trainingsuren gaan maken. Ik ben een paar dingen aan het veranderen. Ik en Richard Smith, de voedingsdeskundige, hebben een heel goed gesprek gehad", vervolgt Taylor. "We gaan dingen proberen die ik nog nooit eerder heb geprobeerd. Dus dit is opwindend nieuws voor mij en hopelijk is het opwindend nieuws voor iedereen die naar het darten kijkt en me steunt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties