Nieuwe PDC-kalender wordt wennen voor Kim Huybrechts: ''Winkel is momenteel in het weekend dicht''

De PDC maakte onlangs de dartskalender voor 2024 bekend. Één van de opvallendste dingen was het feit dat de Players Championship-toernooien in 2024 enkel nog doordeweeks plaatsvinden.

Dit kan een probleem worden voor spelers die doordeweeks normaliter nog werken. Dat is niet direct het geval voor Kim Huybrechts, maar zijn vrouw runt momenteel een dartswinkel in België. Mogelijk heeft de nieuwe planning van de Players Championship-toernooien wel gevolgen voor de openingstijden van de winkel.

“Op sportief vlak ga ik niet meteen een verschil merken”, vertelt Huybrechts in gesprek met Nieuwsblad.be. “Maar het zal opnieuw wennen worden voor mij en mijn gezin. We zitten met de winkel natuurlijk en die is momenteel in het weekend dicht. Hoe we dat gaan oplossen, zal ik eerst moeten bespreken met de grote baas hier (zijn vrouw Dana, red.).”

Huybrechts toont enige begrip voor het besluit van de PDC. “Ik snap het ergens wel”, zegt de 37-jarige Belg. “Ze zullen de weekends willen vullen met andere toernooien, of exhibities. De PDC gaat ervan uit dat iedereen voltijds profdarter is, maar dat is natuurlijk niet zo. Het zal voor mij dus ook wel wat aanpassingen vergen. Gelukkig is het hier eerder een familiaal ongemak, voor iemand als mijn broer (Ronny Huybrechts, red.) is dat veel erger.”

Lees meer over:
PDC Kim Huybrechts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties