Nieuwlaat kritisch op slechte opkomst Women's Series: Dames hebben de PDC in de steek gelaten'

Normaal gezien zouden dit weekend de eerste vier toernooien van de PDC Women's Series plaatsvinden in het Duitse Niedernhausen. Vanwege te weinig inschrijvingen gaan die toernooien echter voorlopig niet door.

Het eerste van drie weekends met telkens vier toernooien van de PDC Women's Series was dit weekend gepland. Omdat er slechts 22 dames hadden ingeschreven werden de toernooien verplaatst naar het het Engelse Milton Keynes in het weekend van 25 en 26 september. Er zullen dat weekend zes in plaats van vier toernooien plaatsvinden, de overige zes toernooien worden dan in het weekend 23 en 24 oktober in Barnsley afgewerkt.

"De dames hebben de PDC laten stikken", zo is dartscommentator Jacques Nieuwlaat bijzonder scherp in de dartscast 'Double Trouble'. "De PDC deed een inspanning om de dames een kans te geven, bovendien viel er goed geld te verdienen met telkens een prijzenpot van 5000 pond per toernooi. Daarnaast kon je ook deelnamebewijzen verdienen voor de Grand Slam of Darts en het WK."

Dramatisch voor damesdarten

"De dames klagen al jarenlang dat ze te weinig kansen krijgen", vervolgt Nieuwlaat. "Ik draag het damesdarten een warm hart toe en vind het geweldig dat ze nu een kans krijgen binnen de PDC met een eigen Women's Series. Maar dit is dramatisch nieuws dat er zo weinig inschrijvingen zijn. Van de 22 speelsters was de meerderheid overigens afkomstig uit de UK, ik vrees er dan ook stellig voor dat de PDC in de toekomst nog damestoernooien gaat organiseren buiten de UK. Hopelijk zijn er op het volgend weekend in Milton Keynes meer inschrijvingen"

Weinig begrip

Nieuwlaat heeft ook weinig begrip voor het lage deelnemersaantal. "Als het damesdarten verder wil als sport moeten de speelsters investeren in zichzelf. Dat hebben de mannen vroeger ook moeten doen, alleen zo kan de sport groeien."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties