Nijman plaatst zich voor WK Darts en verovert PDC Tour Card

Wessel Nijman heeft zich definitief via de PDC Development Tour verzekerd van plaatsing voor het WK Darts. Ook krijgt hij een PDC Tour Card voor de komende twee seizoenen.

Deze twee prijzen dienden zich al enige tijd aan voor Nijman, die al geruime tijd tot de top drie van de PDC Development Tour behoorde. Doordat nummer één Gian van Veen al een Tour Card heeft en zich via de Pro Tour gaat plaatsen voor het WK Darts, schuiven deze prijzen door naar de nummer drie.

Die plek is dus van Nijman. Voorafgaand aan de slotdag van de PDC Development Tour had de Nederlander al een ruime voorsprong op zijn enige overgebleven concurrent Nathan Rafferty.

De Noord-Ier moest beide afsluitende toernooien winnen om Nijman nog te passeren. Bovendien mocht Nijman dan geen kwartfinale halen. Inmiddels heeft de darter uit Uitgeest zich al geplaatst voor de laatste zestien van PDC Development Tour 23, terwijl Rafferty bij de laatste 32 werd uitgeschakeld.

Een dag eerder wist Luke Littler zich ook al te verzekeren van kwalificatie voor het WK Darts en het veroveren van een PDC Tour Card. Nijman en Littler mogen zich de komende twee seizoenen dus gaan meten met de absolute wereldtop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties