Noppert droomt van meer na eerste PDC-major: 'Nu wil ik het WK winnen'

Danny Noppert won afgelopen zondag met de UK Open de eerste PDC-major uit zijn carrière. The Freeze kan het nog steeds niet helemaal vatten.

Het voorbije jaar veranderde er heel wat in het leven van Noppert, niet alleen won hij zijn eerste major, hij werd ook voor het eerst vader. Maar dat vaderschap zorgt er niet voor dat Noppert plots minder sterk presteert. "Ik heb die afleiding nodig. Ik heb helemaal niet veel kunnen trainen en plots win ik dit toernooi. Dat heb ik ook weleens eerder gehad. Heel veel met darts bezig zijn is eigenlijk niets voor mij", aldus Noppert tegenover Sportnieuws.nl.

Veel groter dan Lakeside

Noppert speelde in 2017 de finale van het BDO-WK, maar schat deze titel hoger in. "Er komt nu zoveel op mij af. Allemaal media die interviews willen. Ik heb héél veel berichten gekregen. Ik heb dan wel die finale op Lakeside gespeeld, maar dit is nog veel en veel groter."

De 31-jarige Nederlander is pas de vierde Nederlander die erin slaagt om een PDC-major te winnen, bovendien stijgt hij dankzij deze zege naar de twaalfde plaats op de wereldranglijst. "Vroeger keek ik heel veel naar die wereldranglijst. Was ook belangrijk. Eerst top 64, daar moest en zou ik in staan. Dan loop je door naar top 32 en toen dacht ik: 'Zoooooo, waar gaat dit heen?' Daarna stond ik een hele tijd tussen de 20 en 25 en nu in 1 klap 12e. Straks mag ik ook nog namens Nederland de World Cup gooien met Michael van Gerwen, dat is wel heel bijzonder."

Noppert is ook realistisch over zijn niveau in de finale van het UK Open tegen Michael Smith. "Dat was niet mijn beste niveau. Het was zo'n zware dag. 20 minuten na de halve finale stond ik alweer te 'bullen' voor de finale. Dan raak je overgeconcentreerd. Je hoofd wil wel, maar het gaat niet zoals het allemaal moet. Gelukkig had Michael dat ook."

WK winnen

Deze eerste grote titel doet Noppert alleszins verlangen naar meer succes. "Nou het is qua grote toernooien voorlopig even rustig. Mijn droom om een major te winnen is uitgekomen, nu wil ik het WK winnen. Waarom niet, hè!? Lekker doorgaan en wat op mijn pad komt, komt op mijn pad."

Lees meer over:
PDC Danny Noppert UK Open

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties