Noppert en Van Duijvenbode oneens over oorzaak van nederlaag op World Cup: 'Dat zijn jouw woorden'

Nederland ging afgelopen weekend in de halve finales van de World Cup onderuit tegen Wales. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode waren het na afloop oneens wat nu precies de oorzaak was.

Noppert begon met een nederlaag tegen Gerwyn Price. "Het was gewoon slordig van mezelf, ik liep de hele tijd achter de feiten aan. Ik bleef wel vechten, maar jammer genoeg is het niet gelukt om die wedstrijd nog om te keren. Dan hoop je uiteraard dat Dirk wel wint om er nog een koppelwedstrijd uit te sleuren. Dat gebeurt uiteindelijk niet, maar toch vertrek ik hier met een goed gevoel, we hebben samen veel plezier gehad", zegt The Freeze tegenover Viaplay.

Van Duijvenbode verloor vervolgens met 4-2 van Jonny Clayton. "Ik dacht eigenlijk helemaal niet dat ik ging verliezen, maar het gebeurde wel. Het was allemaal net niet in de wedstrijd, de pijlen die ik miste zaten bijna allemaal tegen het ijzer."

Oneens over oorzaak

Over de oorzaak van deze nederlaag zijn beide Nederlanders het oneens. "In zo'n wedstrijd mis je toch iemand als Michael van Gerwen. De tegenstander is altijd onder de indruk van hem, dat hebben ze bij ons toch minder. Bovendien heeft Michael van niemand schrik en gaat altijd van eigen sterkte uit, wij denken toch al eens eerder dat het moeilijk gaat worden", aldus Van Duijvenbode.

Maar daar is Noppert het niet mee eens. "Zo ben ik helemaal niet aan deze wedstrijd begonnen. Ik vind dan ook niet dat we Michael gemist hebben, we hebben het zelf laten afweten in de halve finale, dat is de enige oorzaak."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties