Noppert kan geen vuist maken tegen Cross, Humphries in spectaculair duel langs Bunting in Sindelfingen

Danny Noppert heeft geen vuist kunnen maken tegen Rob Cross. In de achtste finales van de European Darts Grand Prix won de voormalig wereldkampioen met liefst 6-1. Alleen in de eerste leg was er een glimp van waar de Nederlander toe in staat is.

Nadat Noppert de eerste leg in 15 darts met een 108-finish pakte, was het Rob Cross die de andere zes legs pakte. Cross kwam 2-1 voor in legs van ieder vijf beurten. In de vierde leg was Cross wisselvalliger met een 21-darter, maar Noppert was scorend te zwak.

In de eigen legs kwam Noppert steeds een beurt te kort. Hij moest binnen vijf beurten uit zijn, anders pakte Cross de leg. Dat lukte de Fries echter niet. Spectaculair oogde Cross niet, maar hij was wel constant. In 13 darts pakte hij de zevende en laatste leg, via dubbel 14.

Rob Cross zal het in de kwartfinale opnemen tegen Luke Humphries, daar de regerend wereldkampioen in een wedstrijd van hoogstaand niveau met 6-5 won van Stephen Bunting.

Maximale scores bij de vleet van Humphries, maar dankzij een knappe 114-finish en daaropvolgende 12-darter in de leg van Humphries kwam Bunting met 3-2 voor. In vijf beurten moest je uit zijn, liefst vier.

Bunting bouwde zijn voorsprong uit naar 4-2, door in zijn eigen leg een 140 uit te gooien. Weliswaar niet onder druk, maar het bewijst de vorm van Bunting.

Daarna viel Bunting scorend terug. Humphries was constant met winnende legs in vijf beurten, zij het niet spectaculair. De wereldkampioen kwam vlot terug en zelfs 5-4 voor.

Toch reageerde Bunting weer met een 12-darter, maar ondanks de kracht van Bunting in deciders won Humphries met een fraaie 14-darter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties