Noppert met klinkende overwinning op Razma naar achtste finales op Dutch Darts Championship

Danny Noppert heeft voor eigen publiek niet teleurgesteld op de Dutch Darts Championship. De Fries wist in Leeuwarden zijn openingswedstrijd te winnen door Madars Razma met ruime cijfers te verslaan.

'The Freeze' speelde in Leeuwarden een echte thuiswedstrijd. De darter uit Joure kon rekenen op de steun van honderden Friese fans, en dat deed Noppert zichtbaar goed.

Een break in de vierde leg via een 12-darter bezorgde Noppert een 3-1 voorsprong, waarna hij met een 16-darter en een 14-darter op een dubbele break wist te komen. Vervolgens maakte hij het af met nog een 14-darter.

Keane Barry haalde na een spektakelstuk tegen Rob Cross de laatste zestien in Leeuwarden. Barry kwam tot een gemiddelde van 101.50, zijn tegenstander Cross zelfs tot 104.43. Toch was het Barry die met 6-3 aan het langste eind trok.

Andrew Gilding boekte een 6-4 overwinning op Ian White. Door achtereenvolgens 149, 103 en 121 uit te gooien kwam 'Goldfinger' al snel op een 3-0 voorsprong en even later breidde hij zijn voorsprong uit naar 5-1. Door twee gemiste matchdarts kon White terugkeren tot 5-4, waarna Gilding alsnog de overwinning veiligstelde met een 14-darter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties