Noppert rekent af met Van Duijvenbode; Evans verslaat Heta

Danny Noppert is ten koste van landgenoot Dirk van Duijvenbode doorgedrongen tot de tweede ronde van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. De twee Nederlanders schotelden het eigen publiek een hoogstaand duel voor.

Noppert noteerde een gemiddelde van 105, tegenover 103 voor Van Duijvenbode. Na drie legs was de stand 2-1 voor Noppert, waarna liefst vier breaks op rij volgden.

Van Duijvenbode maakte daarna 4-4 met een 77 finish. Noppert hield daarna zijn eigen leg met een 16-darter. Van Duijvenbode kreeg daarna één kans op 5-5, maar benutte deze niet. Noppert haalde daarna de winst binnen met een 14-darter.

Noppert staat in de tweede ronde van dit toernooi tegenover Nathan Aspinall. Tot slot wist ook Ricky Evans zich te plaatsen voor de laatste zestien. Hij versloeg Damon Heta met 6-5.

Waar kan ik de World Series of Darts Finals live zien?

Het toernooi wordt in z'n geheel uitgezonden door Viaplay. De drie avonduitzendingen beginnen telkens iets voor zeven uur 's avonds. Op zondagmiddag wordt om 12:40 uur gestart met de uitzending.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

De prijzenpot voor dit evenement bevat in totaal 300.000 pond. Echter telt het gewonnen prijzengeld niet mee voor de PDC Order of Merit of andere geldrankingen.

Alle deelnemers zijn verzekerd van 5000 pond aan prijzengeld. Dit bedrag kan uiteindelijk oplopen naar een som van 70.000 pond prijzengeld voor de winnaar.

Wat zijn de World Series of Darts?

De World Series-toernooien zijn internationale evenementen van de PDC die worden georganiseerd om de sport ook buiten de (West-)Europese grenzen te promoten.

Eerder dit jaar vonden er ook toernooien plaats in Bahrein, Denemarken, de Verenigde Staten, Polen, Nieuw-Zeeland en Australië. In het verleden stonden er ook World Series-toernooien in Dubai, Singapore, Japan, Schotland, China, Duitsland en Oostenrijk op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties