Noppert uitgeschakeld op WK Darts na onnodige nederlaag tegen Searle

Danny Noppert ligt eruit op het WK Darts. De 30-jarige Fries werd in de derde ronde met 4-2 uitgeschakeld door Ryan Searle.

Nodig was de nederlaag zeker niet, want de darter uit Joure kreeg zeker kansen tegen de Engelsman, van wie hij de vorige vijf ontmoetingen had gewonnen.

Searle was in de beginfase de betere speler, maar dat leidde nog niet direct tot een set voorsprong. Heavy Metal kwam op 2-0 in de eerste set, maar de set ging toch enigszins tegen de verhouding in naar Noppert.

Daarna stelde Searle orde op zaken door set twee met 3-1 te winnen, waarna hij in de derde set 72 uitgooide om deze set met 3-2 naar zich toe te trekken. Set vier ging dan weer naar Noppert, die onder meer een 72 finish en een 13-darter noteerde.

Vanaf dat moment leek Noppert ook wat beter in de wedstrijd te groeien. De voormalig Lakeside-finalist nam een 2-0 voorsprong in de vijfde set, echter was Noppert daarna in drie legs op rij niet binnen vijf beurten uit. Searle pakte drie legs op rij en had zo nog maar één set nodig voor de winst.