Norris overtuigend langs Viljanen

Alan Norris heeft zich zonder problemen geschaard bij de laatste 32 op het WK Darts. De Engelsman was met 3-0 in sets te sterk voor Kim Viljanen.

De eerste set ging overtuigend met 3-0 naar Norris. Viljanen kon geen tegenstand bieden tegen de scores van Norris en wist zelfs geen kans om de dubbels te creeren.

In set twee ging het stukken beter met de Fin. De nummer één van Scandinavië kwam zelfs 2-0 voor, maar miste in de vijfde leg zes pijlen om de set te pakken. Norris profiteerde en verdubbelde de voorsprong via dubbel 6.

Ook in de derde set pakte Viljanen een voorsprong door 76 uit te gooien. 'Chuck' herstelde de achterstand echter met een 14-darter en een 120 check-out. Met een 85 finish gooide Norris de wedstrijd vervolgens in het slot.

De komende tegenstander van Norris wordt Kim Huybrechts of James Richardson. Zij spelen donderdagavond hun eerste rondewedstrijd.