Nummer 84 van de wereld stunt met PDC-titel na verrassende finale

Radek Szaganski is de verrassende winnaar geworden van Players Championship 27. Dat er een nieuwe winnaar van een PDC-rankingtitel zou komen was voor de finale al duidelijk, want ook verliezend finalist Connor Scutt heeft een lege palmares op de PDC Pro Tour.

Het moet ongetwijfeld één van de meest opmerkelijke PDC-finales ooit zijn; tussen de nummers 84 (Szaganski) en 77 (Connor Scutt) van de wereldranglijst. Beiden wisten een aantal topspelers uit te schakelen op weg naar de finale.

Szaganski versloeg achtereenvolgens Jacques Labre (6-5), Dimitri van den Bergh (6-2), Jonny Clayton (6-4), Ryan Joyce (6-4), Maik Kuivenhoven (6-1) en Ricardo Pietreczko (7-3) op weg naar de finale.

Scutt rekende af met achtereenvolgens Adam Gawlas (6-2), Kim Huybrechts (6-5), Jamie Clark (6-3), Ross Smith (6-3), Gary Anderson (6-4) en Gian van Veen (7-5) om zich te plaatsen voor de finale van Players Championship 27.

In de finale wist Scutt op een 4-2 voorsprong te komen, maar via twee 15-darters en een 13-darter kwam Szaganski daarna langszij. Scutt maakte daarna 5-5 via een 15-darter, maar zijn Poolse tegenstander wierp vervolgens een 11-darter voor 6-5. Daarna besliste Szaganski de wedstrijd met twee 17-darters.

Van Veen was met een halvefinaleplaats de beste Nederlander van het toernooi. Voordat hij verloor van Scutt, had Van Veen gewonnen van Chris Landman, Berry van Peer, Rob Cross, Stephen Bunting en Ryan Searle. Niels Zonneveld en Maik Kuivenhoven wisten knap tot de kwartfinales te komen, terwijl Raymond van Barneveld een degelijke dag had met een plek bij de laatste zestien.