Op deze dag in … 2004: Scholten bekroont sterk weekeinde op UK Open met major-titel

In ‘Op deze dag in …’ blikt Dartsnieuws terug op een evenement of prestatie van een speler op een bepaalde datum. Deze keer een terugkeer naar 6 juni 2004.

Op deze dag wist Roland Scholten zijn enige major te winnen. The Tripod pakte de eindzege op de UK Open, dat destijds nog in het Reebok Stadium van Bolton werd gespeeld.

Eerder in het toernooi zorgde Phil Taylor voor een hoogtepunt door zijn tweede TV-negendarter te gooien in zijn partij tegen Matt Chapman. Ook memorabel, tijdens de UK Open 2004 maakten Adrian Lewis en Andy Hamilton hun debuut op een televisietoernooi.

Terug naar Scholten, die eerder in 2001 zijn eerste major-finale had verloren van Alan Warriner-Little op de World Grand Prix. Diezelfde Warriner-Little kwam hij nu bij de laatste acht tegen, nadat de Nederlander eerder al had afgerekend met achtereenvolgens Mark Dudbridge, Henry O'Neill en Denis Ovens.

In de kwartfinale tegen Warriner-Little kwam Scholten op een 3-1 voorsprong, waarna zijn Engelse tegenstander met drie legs op rij de voorsprong overnam. Daarna pakte de Nederlander drie opeenvolgende legs, wat bijdroeg aan een 8-6 overwinning op The Iceman.

Bij de laatste vier trof hij Steve Beaton, die op een 3-0 voorsprong wist te komen. Daarna verloor Scholten nog maar één leg, die met een 8-4 overwinning de finale bereikte.

In de finale tegen John Part schoot Scholten uit de startblokken door zes van de eerste zeven legs te winnen. Part knokte zich terug van 6-1 tot 8-5, maar dichterbij kwam de Canadees niet. Scholten won de eindstrijd met 11-6 en won op deze manier zijn enige PDC-major.

Lees meer over:
PDC UK Open Roland Scholten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties