Op deze dag in ... 2010: Co Stompé wint tweede PDC-titel in Las Vegas

In 'Op deze dag in ...' blikt Dartsnieuws terug op een evenement of prestatie van een speler op een bepaalde datum. Deze keer een terugkeer naar 29 juni 2010.

Het is vandaag elf jaar geleden dat Co Stompé zijn tweede van in totaal drie PDC-titels wist te winnen. Dat deed The Matchstick op een bijzondere locatie; in Las Vegas.

Toentertijd werden er nog Players Championship-toernooien buiten Europa gespeeld. Het was de slotdag van een drieluik toernooien op Amerikaanse bodem, na de PDC US Open en een ander vloertoernooi.

De voormalig trambestuurder begon het toernooi met een 6-0 overwinning op Edwin Martin en won daarna met 6-5 van Wayne Mardle. Met zeges op Adrian Lewis (6-3), Steve Beaton (6-2) en Jelle Klaasen (6-4) haalde Stompé daarna de laatste vier.

In de halve eindstrijd wachtte Matt Clark, die daarvoor verrassend had afgerekend met Andy Hamilton, Terry Jenkins en Phil Taylor. De Engelsman bleek echter moegestreden, want hij ging er met 6-0 af tegen de Nederlander. Vervolgens zegevierde Stompé met 6-3 tegen James Wade voor zijn tweede PDC-titel.

In 2008 won hij de German Darts Championship door Taylor in de finale te verslaan en later in 2010 pakte hij samen met Raymond van Barneveld de titel op de World Cup of Darts.

Op deze dag in ... 2010: Co Stompé wint tweede PDC-titel in Las Vegas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties