Oppermachtig Wales vernedert Schotland in finale World Cup of Darts

Wales heeft zijn favorietenrol op de World Cup of Darts helemaal waargemaakt. Met een eclatante 10-2 overwinning op Schotland kroonden Gerwyn Price en Jonny Clayton zich voor de tweede keer tot winnaar op het landentoernooi.

Op het Welshe duo stond geen enkele maat dit toernooi. Al in de eerste wedstrijd werd flink ingedrukt gemaakt door Denemarken met 8-2 en een gemiddelde van 99 te verslaan. Vervolgens werd Zweden ook met 8-5 verslagen. België bracht Price en Clayton even in de problemen, maar een matchdart kregen Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts niet. De Belgen kwamen met 8-7 tekort tegen het topduo.

Aan de andere kant van het toernooischema werd de finale gehaald door Schotland. Gary Anderson en Peter Wright begonnen hun toernooi met een 8-5 zege op de Filipijnen, waarna ook werd afgerekend met Frankrijk (8-0) en Duitsland (8-5).

De finale was geen moment spannend. Price en Clayton konden briljante cijfers overleggen; een gemiddelde van 96, twaalf scores van 140 of meer, drie 100+ finishes en een finishpercentage van 58.8 procent.

Schotland werd in de tweede leg al gebroken met een 14-darter en vervolgens kwamen Price en Clayton via dubbel 10 op 3-0. Pas in de vierde leg kwamen de Schotten op het voorsprong. Door 67, 104, 116 en tweemaal 40 uit te gooien liepen de Welshmannen daarna uit naar 8-1.

Een 12-darter in de tiende leg leverde een tweede leg op voor de Schotten. Maar verder kwamen ze niet. Price en Clayton maakten het daarna gedecideerd af met een 12-darter en een 17-darter. Hierdoor wonnen de twee darters uit Wales voor de tweede maal de World Cup of Darts, na hun eerdere eindzege in 2020.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties