Oppermachtige Wright soeverein naar titel op World Matchplay

Peter Wright heeft een uitstekende week bekroond met het veroveren van de eindzege op de World Matchplay. Snakebite was in de finale met 18-9 veel te sterk voor titelverdediger Dimitri van den Bergh en pakte daarmee zijn eerste titel in Blackpool.

Er stond werkelijk geen maat op Wright tijdens dit toernooi. De Schot kwam tegen Danny Noppert (10-2), Joe Cullen (11-5) en Michael Smith (16-7) geen moment in de problemen en vervolgens werd ook Michael van Gerwen (17-10) met overtuigende cijfers verslagen. Van den Bergh liep in de finale al vanaf begin af aan achter de feiten aan en wist zijn vroeg opgelopen achterstand niet meer te herstellen.

De misère begon voor Van den Bergh in de tweede leg, waarin hij twee volle beurten op de dubbels miste. Wright kon met een 20-darter op 2-0 komen en liep zonder groots te spelen uit naar 4-1. Daarna begon de diesel wel te draaien bij de Schot, die twee 14-darters, een 11-darter en een 12-darter gooide om uit te lopen naar 8-2.

Aan de hand van een 12-darter kwam Van den Bergh terug tot 8-4, maar daarna was het weer Wright die twee legs op rij pakte. Dat deed Van den Bergh vervolgens ook weer met finishes vanaf 87 en 96 voor 10-6.

Die voorsprong van twee breaks bleef daarna even in stand, tot Wright opnieuw drie breaks voorkwam na een 62 check-out in de 22ste leg. De oud-wereldkampioen breidde zijn voorsprong snel uit naar 17-8, maar kon het nog niet meteen afmaken. Van den Bergh pakte zijn negende leg met een 105 finish, voordat Wright het duel besliste met een 13-darter.

Lees meer over:
PDC Peter Wright World Matchplay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties