Part gaat niet naar Q-School: "Maar ik hoop me via de CDC Tour te plaatsen voor het WK"

John Part werd PDC-wereldkampioen in 2003 en 2008. Tegenwoordig is de 56-jarige Canadees voornamelijk actief als commentator bij Sky Sports.

Zo is Part goed geplaatst om zijn analyse te geven over de eerste twee rondes van het WK. "Wat me vooral opvalt is dat er amper reekshoofden zijn gesneuveld (alleen James Wade, Callan Rydz en Daryl Gurney gingen onderuit). Dat is enerzijds toch een teken dat de ranking klopt. Anderzijds ben ik wel teleurgesteld in een aantal underdogs, ze hebben hun kansen gehad tegen sommige reekshoofden, maar hebben die niet kunnen benutten", zegt Part tegenover Weekly Dartscast.

Part werd in 2008 voor het laatst wereldkampioen, het was ook het eerste jaar dat het PDC-WK in Alexandra Palace plaatsvond. " Intussen is dit toch tot een iconische zaal uitgegroeid. Het lijkt ook meer op de zalen waar de Premier League plaatsvindt, de Circus Tavern (waar het WK voor 2008 plaatsvond) was gewoon te klein geworden."

Q-School

'Darth Maple' heeft momenteel geen Tour Card meer en gaat begin volgend jaar ook niet naar Q-School. "Ik reis al zoveel, nu ben ik drie weken hier om commentaar te geven bij Sky Sports, nadien keer ik terug naar Canada en als ik Q-School zou meedoen ben ik opnieuw twee weken van huis weg. Het vele reizen begint uiteindelijk door te wegen, kijk maar naar Jeff Smith, die dit jaar slechts nipt zijn Tour Card wist veilig te stellen."

"Toch blijf ik competitief. Ik ga de CDC Tour doen (toernooien in Noord-Amerika) en hoop me zo te plaatsen voor het PDC-WK. Daarnaast ga ik ook meedoen aan de toernooien van de World Seniors Tour."

Lees meer over:
PDC John Part WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties