Paul Lim kan het nog steeds: 69-jarige dartslegende wint voor het eerst sinds 2019 weer PDC Asian Tour-titel

Paul Lim heeft op zondag het 21ste toernooi van de PDC Asian Tour 2023 gewonnen. Het is voor de 'Singapore Slinger' zijn eerste toernooizege op de PDC Asian Tour sinds 2019.

Het was bovendien een broodnodige overwinning, want met deze titel mengt de 69-jarige dartslegende zich weer volop in de strijd om de kwalificatieplekken voor het WK Darts. Met nog drie toernooien voor de boeg staat Lim nu vijfde, terwijl de top vier een uitnodiging krijgt voor het WK Darts.

De Singaporees, die wereldberoemd werd vanwege zijn negendarter op de Lakeside in 1990, begon het toernooi met zeges op Vichai Rueangthong (4-1), Yoshihisa Baba (4-2), Wiwat Pannom (4-2) en Preecha Kroomkrong (4-1). Pas daarna stond hij tegenover de geplaatste spelers in de Thaise speelplaats Bang Saen.

Maar ook zij konden Lim niet van de titel afhouden. Lim versloeg Man Lok Leung in de kwartfinales met 4-1, en bond daarna ook Tomoya Goto (5-3) en Paolo Nebrida (5-1) aan de zegekar om zich tot winnaar van het toernooi te kronen.

Uitslagen PDC Asian Tour 21

Kwartfinale

Lourence Ilagan 4-0 Sonny Millo Balagat

Paolo Nebrida 4-3 Alexis Toylo

Paul Lim 4-1 Man Lok Leung

Tomoya Goto 4-3 Christian Perez

Halve finale

Paolo Nebrida 5-4 Lourence Ilagan

Paul Lim 5-3 Tomoya Goto

Finale

Paul Lim 5-1 Paolo Nebrida

Lees meer over:
PDC Paul Lim Asian Tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties