PDC-bestuurder Porter blikt terug op 2020: 'Stonden voor grote uitdaging maar zijn die nooit uit de weg gegaan'

Ondanks de pandemie is de PDC er vorig jaar toch in geslaagd om de meeste toernooien te laten plaatsvinden. CEO Matt Porter blikt dan ook tevreden terug.

"Het was een bijzonder moeilijk jaar, zeker de eerste maanden van de pandemie was het onmogelijk om toernooien te laten doorgaan. Daarom hebben we de Home Tour ingevoerd, toch wel een innovatief concept. Dat bleek uiteindelijk een bijzonder groot succes. Ook de Summer en Winter Series waren nieuw en werden door de spelers bijzonder goed onthaald. Het was een grote uitdaging om de rest van het seizoen af te werken maar we zijn die uitdaging nooit uit de weg gegaan", aldus Porter op het YouTube-kanaal van de PDC.

De grootste uitdaging was misschien wel het organiseren van het WK, in een periode dat Engeland opnieuw in lockdown ging. "We hebben Alexandra Palace opgedeeld in drie zones. De 'red zone' was exclusief voorbehouden voor spelers, management en officials. Daarnaast had je de 'amber zone' waar de media haar ding kon doen en waar ook het eten werd gemaakt. Tenslotte was er de 'green zone', dat was de publieke zone die normaal was voorbehouden voor het publiek."

Lees meer over:
PDC WK Darts Matt Porter

Plaats reactie

666

0 reacties