PDC-CEO Porter kijkt al uit naar World Matchplay: 'We willen een volle en zeer levendige Winter Gardens'

Op 17 juli gaat in Blackpool de World Matchplay van start. PDC-CEO Matt Porter heeft er goede hoop op dat het toernooi voor een volle zaal zal plaatsvinden.

De World Matchplay vond vorig jaar achter gesloten deuren plaats in Milton Keynes en werd gewonnen door Dimitri Van den Bergh. Porter rekent dit jaar opnieuw op een vol huis in de Winter Gardens te Blackpool. "Vanaf het moment dat de uitrol van het vaccin eind vorig jaar begon, hebben we onze gedachten altijd gericht op medio 2021 als terugkeer naar de normaliteit. Het is dan ook ons doel om opnieuw een World Matchplay zoals voor de pandemie te hebben, en dat betekent een volle en zeer levendige Winter Gardens", aldus Porter bij Darts World.

Bijzondere ervaring voor Clayton

Eind mei werd het slot van de Premier League afgewerkt met opnieuw toeschouwers in de zaal. "Alle spelers genoten van de ervaring om weer eens voor de fans op te treden", zegt Porter. "Zeker voor Jonny Clayton was het geweldig om de trofee in die atmosfeer op te tillen. Het gaf het toernooi opnieuw een authentiek gevoel."

Porter is naast CEO van de PDC sinds kort ook voorzitter van Matchroom Multi Sports Events. "Voorzitter worden van Multi Sport Events is een spannende nieuwe positie. Ik ben twintig jaar geleden begonnen bij Matchroom, waar ik me bezighield met pool, snooker, vissen, etc... maar deze nieuwe rol heeft niet echt invloed gehad op mijn taken binnen de organisatie", besluit Porter.

Lees meer over:
PDC World Matchplay Matt Porter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties