PDC heeft geen plannen voor nog meer damestoernooien: 'Prioriteit blijft om mannen tegen vrouwen te laten spelen'

Op 24 juli vindt in de Winter Gardens in Blackpool de eerste editie van de Women's World Matchplay plaats. Het toernooi wordt live uitgezonden op de Engelse zender Sky Sports.

De PDC organiseert dit jaar de Women's Series, na twaalf van de vierentwintig toernooien plaatsen de beste acht dames zich voor de Women's World Matchplay. Maar de PDC is niet van plan om nog meer toernooien specifiek voor vrouwen te organiseren. "Ons doel is nog steeds om geïntegreerd darten te hebben, mannen en vrouwen die samen strijden op topniveau. Hoe meer toernooien we enkel voor vrouwen organiseren , hoe kleiner de kans dat dat werkelijkheid wordt," vertelde Porter aan Online Darts.

Geen extra toernooien

"De Women's World Matchplay is een manier om meer vrouwen een kans te geven om op televisietoernooien te spelen, en het is een manier om meer belang te geven aan de Women's Series", vervolgt Porter. "Bij Sky Sports zijn ze overigens grote voorvechters van vrouwensport. Zodra we het hen vertelden, zeiden ze, 'briljant, dat laten we zien'. Maar je gaat geen Women's Grand Slam, een Women's Grand Prix of een Women's UK Open zien. Zo werkt het niet."

Lees meer over:
PDC PDC Women's Series

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties