PDC komt met noodpakket: 1000 pond voor spelers met financiële problemen door coronavirus | Dartsnieuws.com

PDC komt met noodpakket: 1000 pond voor spelers met financiële problemen door coronavirus

De Professional Darts Players Association (PDPA) gaat noodlijdende spelers helpen met gratis 1000 pond. De PDPA geldt als de spelersvakbond bij de PDC.

Door de uitbraak van het coronavirus staan er voorlopig geen dartstoernooien op het programma. PDC-spelers lopen dus inkomsten mis, waardoor sommige darters in financiële problemen kunnen komen.

Om die spelers tegemoet te komen krijgen PDC Tour Card-houders die snel geldsteun nodig hebben een bedrag van duizend pond, die zij niet terug hoeven te betalen. De PDC benadrukt dat dit pakket enkel beschikbaar is voor spelers die kunnen aantonen dat de uitbraak van het coronavirus echt een negatieve impact heeft op hun inkomen.

Daarnaast komt er nog een ander pakket beschikbaar voor noodlijdende spelers. Deze kunnen een voorschot op hun toekomstige prijzengeld aanvragen. Dat geld wordt dan later weer ingehouden op hun dartsverdiensten. Uiteraard geldt dat geld pas voor de wereldranglijst wanneer dat bedrag daadwerkelijk is gewonnen via de toernooien.

Lees meer over:
PDC coronavirus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties