PDC lanceert 'Bullseye Maths' op Britse scholen om kinderen beter te laten rekenen

De PDC lanceerde onlangs 'Bullseye Maths', een programma dat op school gegeven wordt aan de Britse jeugd om hun rekenkunde te verbeteren.

Deze week was Peter Wright te gast in een Londense school om het programma uit te leggen. "Ik had niet veel vertrouwen in wiskunde toen ik jonger was, maar darts heeft me geholpen om beter te worden met getallen, en hopelijk helpt het de kinderen in de toekomst met alle gebieden van het leven - zelfs met simpele dingen zoals het doen van betalingen", aldus Snakebite.

Vast lessenpakket

"Ik vond de sessie van vandaag briljant", vervolgt Wright. 'Bullseye Maths' is een geweldig idee en je kon zien hoe leuk de kinderen het vonden. Ik hoop echt dat het een succes wordt en deel gaat uitmaken van alle lessen op school."

Ook Matt Porter, CEO van de PDC, is bijzonder enthousiast. "In samenwerking met een aantal fantastische partners hebben we 'Bullseye Maths' gelanceerd in de aanloop naar de Cazoo Premier League in februari, en het is geweldig om te zien hoe de kinderen tijdens de sessies tot nu toe darts uitproberen en er plezier aan beleven en daarbij hun wiskunde verbeteren."

Pandemie

"De sluiting van scholen tijdens de pandemie betekende voor veel jonge leerlingen dat hun opleiding werd onderbroken op een cruciaal moment in hun ontwikkeling, en aangezien een sport een zekere rekenvaardigheid vereist, wilden we zien wat we konden doen om jonge kinderen en hun gezinnen te ondersteunen met wiskunde", zegt Porter.

De reacties zijn dan ook lovend. "De online spelletjes en activiteiten, samen met de bezoeken van de spelers op school, zijn bedoeld om kinderen te inspireren en te motiveren om te willen leren en uiteindelijk hun vertrouwen in getallen in het dagelijks leven te verbeteren. We hebben tot nu toe ongelooflijk positieve feedback gekregen en we kijken ernaar uit om het programma uit te breiden en nog meer kinderen in het Verenigd Koninkrijk te bereiken."

Opvallende statistieken

Tot slot nog enkele opvallende statistieken:

- Over het algemeen vinden de leerlingen wiskunde leuk: 59% zegt uit te kijken naar de wiskunde-lessen en 63% zegt het leuk te vinden wiskunde te leren.

- 56% van de leerlingen zei echter dat ze denken dat darten hun wiskunde zal helpen en 73% zei dat ze denken dat het leren van wiskunde gemakkelijker gaat als het als onderdeel van een spel wordt geleerd. Dit percentage steeg tot 81% na de Bullseye-wiskundeles.

- 92% van de leerlingen zei dat ze genoten hadden van de Bullseye-wiskundeles en 90% zei dat ze het opnieuw zouden willen doen als onderdeel van een wiskundeles.

- 69% van de leerlingen zei dat de Bullseye Maths-sessie hen had geholpen met hun even en oneven getallen en 56% van de leerlingen zei dat de Bullseye Maths-sessie hen had geholpen met hun 2 & 3 keer tafels.

Lees meer over:
PDC Peter Wright Matt Porter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties