PDC past de tijden World Matchplay wedstrijden aan van zondag omdat Engeland de finale speelt van de Euro 2024

Engeland verzekerde zich woensdagavond van een ontmoeting met Spanje in de finale van Euro 2024. Het blijkt dat de gevolgen van dit resultaat voelbaar zijn in de dartswereld, want het geplande World Matchplay-schema van zondag wordt daarom gewijzigd.

De mannen van Gareth Southgate hebben Nederland woensdagavond met 2-1 verslagen in het Signal Iduna Park in Dortmund. Nadat Xavi Simons Oranje al vroeg op voorsprong had gezet met een geweldige goal vanaf de rand van het strafschopgebied, maakte Harry Kane gelijk vanaf de penaltystip na een zeer omstreden beslissing van de VAR. Met nog een paar minuten op de klok, scoorde Ollie Watkins de 2-1 en zorgde ervoor dat Engeland weer in de finale van het EK staat.

Volg de World Matchplay via onze LIVE SCORE!

Zoals gezegd heeft dit echter gevolgen voor de World Matchplay. Omdat de PDC de concurrentie van het EK niet aan wil gaan worden de sessies op zondag nu vervroegd naar eerder op de dag. Waarbij het de bedoeling is dat alle darts worden afgewerkt voor de aftrap om 8 uur 's avonds (UK Time) voor de start van de finale van het Europees Kampioenschap 2024.

Daarom begint de middagsessie, die zal worden geopend door Ross Smith en Josh Rock, nu om 13:00 uur. Daarna is het de beurt aan Danny Noppert om het op te nemen tegen James Wade. Dimitri van den Bergh krijgt zondagmiddag de taak om de eer van België hoog te houden tegen Martin Schindler. Stephen Bunting en Ryan Joyce spelen ook in de middagsessie.

In de avondsessie begint het darten nu met een clash tussen voormalig toernooiwinnaar Rob Cross en debutant Gian van Veen om 17.30 uur in Blackpool, in plaats van de geplande 20:00 uur. Joe Cullen neemt het vervolgens op tegen Brendan Dolan, terwijl Peter Wright het opneemt tegen Andrew Gilding en de sessie wordt afgesloten door Dave Chisnall en Krzysztof Ratajski.

Als extra bonus voor degenen met kaartjes voor de avondsessie zal de PDC alle tickethouders toestaan om in de Winter Gardens te blijven, waar beelden van de finale van de UEFA Euro 2024 op groot scherm worden vertoond. "Na afloop van de avondsessie wordt de UEFA Euro 2024-finale live vertoond op de grote schermen in de arena, zodat fans vanaf hun stoel achter het Engelse team kunnen gaan staan zonder de zaal te hoeven verlaten. Daarnaast blijven de eet- en drinkgelegenheden van de Winter Gardens open voor het voetbal," legt de PDC uit. "Tickethouders mogen Engeland-shirts dragen tijdens de avondsessie."

Bijgewerkt speelschema voor zondag 14 juli op World Matchplay 

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Ross Smith v Josh Rock

Danny Noppert v James Wade

Dimitri Van den Bergh v Martin Schindler

Stephen Bunting v Ryan Joyce

Avondsessie (vanaf 17:30 uur)

Rob Cross v Gian van Veen

Joe Cullen v Brendan Dolan

Peter Wright v Andrew Gilding

Dave Chisnall v Krzysztof Ratajski

Lees meer over:
PDC World Matchplay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties