PDC tevreden met kijkcijfers tijdens WK Darts

De PDC is zeer content met de behaalde kijkcijfers tijdens het WK Darts. Onder meer in Duitsland keken er een recordaantal mensen naar het belangrijkste dartstoernooi van het jaar.

Het WK Darts werd grotendeels zonder publiek gespeeld vanwege de corona-pandemie. Alleen op de openingsavond waren fans aanwezig, waarna Londen een dag later in een lockdown ging. De wedstrijden waren daarna dus alleen op televisie te bekijken.

Op de Engelse televisie werd de WK-finale tussen Gerwyn Price en Gary Anderson door gemiddeld 1 miljoen Britten bekeken, met een piek van 1.25 miljoen. Zij zagen dat Price zijn eerste wereldtitel pakte door Anderson te verslaan. In Nederland trok de finale door het ontbreken van een Nederlander slechts 626.000 kijkers. De best bekeken uitzending op RTL 7 was de kwartfinaleavond op 1 januari, waarop Michael van Gerwen verrassend met 5-0 verloor van Dave Chisnall. Die uitzending werd bekeken door 795.000 kijkers.

In Duitsland werden er kijkcijferrecords verbroken. Zo keken er op het hoogtepunt 1 miljoen Duitsers naar de tweede ronde tussen Gabriel Clemens en Nico Kurz, op dat moment een record.

Die piek ging naar 1.2 miljoen kijkers toen Clemens het opnam tegen Peter Wright in de derde ronde. Die partij wist The German Giant na een thriller te winnen met 4-3.

Het stuwde de Duitse kijkcijfers naar nog grotere hoogtes, want de piek steeg naar 2.2 miljoen kijkers tijdens zijn wedstrijd tegen Krzysztof Ratajski bij de laatste zestien. In dat duel liet Clemens meerdere matchdarts onbenut om door te dringen tot de kwartfinales.

''Het was een geweldig evenement'', zo blikt PDC-voorzitter Barry Hearn terug op het wereldkampioenschap. ''Het toernooi kwam op het juiste moment, we hadden allemaal wat sport entertainment nodig om naar te kijken.''

''We hebben een aantal geweldige wedstrijden kunnen zien, met geweldige verhalen van spelers en nieuwe talenten die zijn doorgebroken. Natuurlijk hebben we de fans gemist, maar we hopen ze zo snel mogelijk weer te verwelkomen. Maar het ontbreken van de fans heeft geen effect gehad op wat we op televisie hebben kunnen zien. Dat is een compliment naar de spelers.''

Lees meer over:
PDC Barry Hearn WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties