PDC-voorzitter wil Amerikaanse markt veroveren: 'Ben er zeker van dat ze het geweldig zullen vinden'

Vrijdag 3 en zaterdag 4 juni vinden in de iconische Madison Square Garden in New York de US Darts Masters plaats. PDC-voorzitter Eddie Hearn hoopt dat de dartssport zo aan populariteit wint in de Verenigde Staten.

"Dit evenement is het begin van de Amerikaanse reis," opent Hearn tegenover USA Today Sports. "Niet alleen kan iedereen darten, het is meer dan dat, het live spektakel is zo leuk. Ik geloof echt dat het een groot potentieel heeft."

Maar er is meer. "In een wereld waar topsporters, eerlijk gezegd, een beetje arrogant kunnen zijn en een beetje los staan van het grote publiek, zijn deze jongens onze helden van de arbeidersklasse," zegt Hearn. "Het zijn normale mensen die deze sport beoefenen, die voornamelijk in kroegen en kleine competities wordt gespeeld en die door het systeem zijn gekomen om miljoenen dollars per jaar te gaan verdienen. En daar zijn ze dankbaar voor."

"Het zit vol met karakters en persoonlijkheden, en de fans hebben deze sporters omarmd, terwijl ze darten behandelen als een avondje uit. Mensen komen opdagen, drinken een biertje, hebben een geweldige tijd, komen gekleed, het is zo'n unieke omgeving."

Amerikaanse fans

Hearn wil nu ook het hart van de Amerikaanse fans veroveren. "Het gaat tijd kosten, maar het beste wat er gaat gebeuren is dat de Amerikaanse markt het gewoon ervaart, dat ze ter plaatse naar onze toernooien gaan kijken. Ik heb het gevoel dat als we het naar New York brengen, naar Madison Square Garden, wetende dat er ook veel Britten aanwezig zullen zijn, dat het Amerikaanse publiek het zal bekijken en zal zeggen: 'Dit is te gek, dit vinden we leuk'."

Lees meer over:
PDC US Darts Masters Eddie Hearn

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties