PDC zette snel streep door naam Sherrock als optie voor Premier League: 'Geen plek voor spelers zonder Tour Card'

Fallon Sherrock was helemaal niet zo dichtbij een uitnodiging voor de Premier League Darts als veel mensen dachten. Veel mensen hadden de verwachting dat zij een goede kans zou maken na haar geweldige prestaties op de Grand Slam of Darts, waar de Queen of the Palace de kwartfinales wist te bereiken.

Maar volgens Matt Porter, algemeen directeur bij de PDC, viel dat wel mee. ''Niet zo dichtbij als men denkt'', stelt hij in een interview met Online Darts.

De bekendmaking van de line-up voor de Premier League Darts is normaliter na de WK-finale, maar werd dit jaar uitgesteld tot na de Masters eind januari. Tussendoor was de Q-School, waar Sherrock niet in slaagde om een Tour Card te veroveren. Daarmee waren ook haar kansen op deelname aan de Premier League definitief verkeken, geeft Porter toe.

''In de Premier League is namelijk geen ruimte voor spelers zonder PDC Tour Card. Mensen vragen zich af 'waarom nodig je de BDO-wereldkampioen niet uit, waarom krijgt (de gepensioeneerde, red.) Phil Taylor geen uitnodiging?', dat soort dingen. Maar we gebruiken Tour Cards niet voor niets. Deze mensen zijn professionele darters.''

Indien Sherrock wel een Tour Card had gewonnen, was de 27-jarige Engelse wel een optie geweest. ''Daarmee is niet gezegd dat ze erbij zou zitten, maar ze zou zeker besproken zijn geworden'', aldus Porter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties