PDPA komt met verklaring naar buiten na beschuldiging omtrent matchfixing van Nijman en McKinstry

Eerder deze week werd duidelijk dat de Darts Regulation Authority (DRA) Wessel Nijman en Kyle McKinstry voorlopig schorst in verband met een onderzoek naar matchfixing. Nijman bekende inmiddels schuld maar McKinstry weigert zich bij de feiten neer te leggen.

De Professional Darts Players Association (PDPA, red.) kwam vandaag met een verklaring naar buiten. "Wij namen met ontsteltenis kennis van het nieuws dat twee van onze leden verhoord zijn door de Darts Regulation Authority (DRA, red.) voor matchfixing in twee online toernooien die niet door de PDC werden georganiseerd."

"Dit is een zeer serieuze zaak en het is dan ook volledig correct dat spelers die zich schuldig maken aan matchfixing gestraft worden. Zowel McKinstry als Nijman worden voorlopig geschorst tot de zaak is afgerond. Aangezien McKinstry heeft aangegeven dat hij zich niet neerlegt bij de aanklacht kunnen wij voorlopig geen verdere uitspraken doen over deze zaak."

Steun voor Nijman

"Nijman heeft zijn fouten toegegeven, spijt betuigd en volledige medewerking beloofd aan de DRA. Hoewel de PDPA zijn acties veroordeelt aanvaarden we ook zijn schuldbetuiging, zijn wil om aan het onderzoek mee te werken en zijn verlangen om in de toekomst niet meer in dergelijke zaken betrokken te geraken. We hebben Nijman in het verleden altijd bijgestaan en zullen dat ook blijven doen."

PDPA komt met verklaring naar buiten na beschuldiging omtrent matchfixing van Nijman en McKinstry
Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts
Lees meer over:
PDC Wessel Nijman Kyle McKinstry

Plaats reactie

666

0 reacties