Peter Wright definitief niet op Players Championship Finals na zwak Pro Tour-seizoen

In navolging van Nathan Aspinall is ook Peter Wright kwalificatie voor de Players Championship Finals misgelopen. 'Snakebite' slaagde er niet in om in de top-64 van de Players Championship Order of Merit te eindigen.

Spelers kunnen zich enkel via de dertig Players Championship-toernooien plaatsen voor het eindtoernooi in Minehead. Wright kende een zeer slecht seizoen op de Pro Tour. De laatste weken klom Wright iets op de ranglijst, maar het bleek ruim onvoldoende voor plaatsing.

NIEUW: Klik hier om naar onze LIVE SCORE te gaan en volg het darten tijdens Players Championship 30 live!

De tweevoudig wereldkampioen speelde uiteindelijk zestien van de dertig Players Championship-toernooien. Liefst acht keer verloor Wright in de eerste ronde en verdiende hij geen prijzengeld.

Het missen van de Players Championship Finals heeft voor Wright gevolgen op de wereldranglijst. Hij won namelijk de Players Championship Finals in 2021 en het toen gewonnen prijzengeld verdwijnt eind november op de wereldranglijst. Dat verlies is echter wel enigszins gecompenseerd doordat 'Snakebite' het EK Darts wist te winnen. Desondanks gaat er toch 100.000 pond van zijn prijzengeld af op de PDC Order of Merit.

Wright is niet de enige major-winnaar van dit seizoen die zich niet heeft geplaatst voor de Players Championship Finals. Ook World Matchplay-kampioen Nathan Aspinall ontbreekt in Minehead. 'The Asp' liet echter weten het toernooi bewust te schieten in verband met de verjaardag van zijn partner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties