Plaisier dankzij heerlijke finishes naar tweede ronde op European Darts Matchplay, Wattimena ruim langs Montgomery

Wesley Plaisier en Jermaine Wattimena hebben zich vrijdagmiddag bij de laatste 32 geschaard op de European Darts Matchplay in Trier.

Wattimena won eenvoudig met 6-1 van Ross Montgomery, die niet verder kwam dan een gemiddelde van 79. De Nederlander zette daar een gemiddelde van ruim 87 en een finishpercentage van 40 procent tegenover. 'The Machine Gun' treft in de tweede ronde Nathan Aspinall.

Plaiser boekte een knappe 6-4 zege op Jamie Hughes. Na een 1-0 achterstand wierp de darter uit Hendrik-Ido-Ambacht 91 en 167 uit om de voorsprong weer over te nemen. Hij werd daarna opnieuw gebroken, maar in de zevende leg nam Plaisier de voorsprong weer over via dubbel 5. Met een 78 check-out werd de break daarna verzilverd.

Hughes hield vervolgens zijn eigen leg met een 15-darter, alvorens Plaisier de wedstrijd op schitterende wijze afmaakte met een 111 finish. Hierdoor staat hij bij de laatste 32 tegenover het vierde reekshoofd José de Sousa.

James Wilson haalde ook de volgende ronde bij het Euro Tour-toernooi in Trier. Hij zegevierde met 6-3 tegen Johan Engström en kruist zaterdag de degens met Rob Cross.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties