Portela openhartig: "Darts was geen prioriteit door mijn mentale toestand"

Diogo Portela begint op zaterdag 17 december aan zijn WK-campagne. 'Braziliant' neemt het in zijn openingswedstrijd op tegen Cameron Menzies.

Portela nam het één keer eerder op tegen Menzies. "Toen won ik, maar Cameron haalt nu een veel hoger niveau en ik speel minder goed dan toen. Maar eigenlijk maakt dat niets uit, het moet gewoon op de dag zelf gebeuren, in dat halfuur dat je op het podium staat", zegt Portela tegenover Tungsten Tales.

Net zoals de voorbije jaren wist Portela zich voor het WK te plaatsen via het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi. "Ik ben ver van mijn beste vorm, maar ik ben wel nog steeds de beste speler van Zuid-Amerika."

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Mentale problemen

Portela had het een tijdlang mentaal moeilijk. "Darts was lange tijd geen prioriteit voor mij, ik moest me eerst opnieuw beter voelen. Gelukkig zijn mijn sponsors me steeds blijven steunen, ik heb geen Tour Card, maar ook op de Challenge Tour en WDF-Tour kan ik steeds op hen rekenen. Het zorgt ervoor dat ik vrijuit kan spelen."

"Ik voel me intussen veel beter", vervolgt Portela. "Mijn niveau is nog lang niet waar het vroeger was, maar ik heb het voorbije jaar gebruikt om terug wat vertrouwen op te doen en mijn techniek te verbeteren. Op de WDF-Tour haalde ik enkele goede resultaten en dat heeft me deugd gedaan."

De 34-jarige Braziliaan trekt begint volgend jaar naar Q-School. "Ook al is de kans momenteel niet zo groot dat ik een Tour Card ga halen, je weet maar nooit. Misschien heb ik nog een jaar extra nodig om opnieuw mijn topvorm te benaderen, zeker omdat ik ook van pijlen ga veranderen. Maar moest het toch lukken om een Tour Card te veroveren zou dat een bonus zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties