Porter blijft achter beslissing staan om drie vrouwen uit te nodigen voor WK: "Maar onze communicatie en timing konden beter"

Het PDC-WK kan dit jaar weer zonder beperkingen plaatsvinden, dit tot grote tevredenheid van PDC-CEO Matt Porter.

"Eindelijk", opent Porter tegenover Online Darts. "Vorig jaar was er ook opnieuw publiek aanwezig in Alexandra Palace, maar waren er toch nog veel beperkingen. Nu kunnen de mensen opnieuw ongestoord van het WK genieten en het was voor ons als organisatie ook een opportuniteit om een aantal dingen te vernieuwen."

Voor het eerst zijn er drie vrouwen aanwezig op het PDC-WK. "Dat is een enorme stap vooruit", zegt Porter. "Het was ook de juiste beslissing om drie vrouwen te laten deelnemen, onze communicatie daaromtrent en ook de timing konden misschien wel wat beter."

Prijzengeld

De winnaar van het PDC-WK krijgt net als vorig jaar 500000 pond. "Mogelijk wordt dat de komende jaren opgetrokken, maar we willen ook zorgen dat er geen té groot verschil is met het prijzengeld van de andere majors. Als er dus extra prijzengeld komt, zal het verspreid zijn over de verschillende majors."

Begin deze week kondigde Corey Cadby, voormalig UK Open-finalist, aan dat hij opnieuw naar Q-School gaat. "Hij kan soms een vervelende kerel zijn, maar het blijft een geweldige speler. Hopelijk keert hij volgend jaar terug op de Pro Tour", besluit Porter.

Lees meer over:
PDC WK Darts Matt Porter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties