Porter juicht TOTO Dart Kings-initiatief toe: "Interessant wie er in de toekomst nog meer deel gaat uitmaken van dit team""

Vorig jaar werd het TOTO Dart Kings team opgericht. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort maken deel uit van deze commerciële ploeg.

Hoe kijkt Matt Porter, CEO van de PDC, aan tegen dit initiatief? "Het is belangrijk voor spelers om zich professioneel te laten begeleiden en daarbij kan zo'n team zeker helpen. In het team zitten nu nog alleen maar Nederlanders en dat begrijp ik ook, maar het is interessant voor ons om te zien wie er in de toekomst eventueel nog meer deel gaat uitmaken van dit team", zegt Porter.

"Dat het team helpt met voedingsadvies, slaapgewoontes en de organisatie van het reizen op zich neemt, valt alleen maar aan te moedigen. Spelers moeten zich comfortabel voelen en alleen maar aan darts denken, alleen zo kunnen ze maximale resultaten boeken", vervolgt Porter.

Meer ploegen?

Porter werd ook gevraagd of dit de aanzet is naar meer teams in de dartswereld. "Team is een moeilijk woord in darts, het is en blijft immers voornamelijk een individuele sport. Maar als het concept van externe hulp werkt, dan kunnen er in de toekomst misschien meer teams worden opgericht. Een 'Teams Cup' lijkt me echter iets voor de verre toekomst."

Lees meer over:
PDC WK Darts Matt Porter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties