Premier League-debutanten zijn lovend over Durrant: 'Groot kampioen die altijd bescheiden is gebleven'

Voor regerend Premier League-kampioen Glen Durrant werd de huidige jaargang een echte nachtmerrie. De 50-jarige Engelsman krijgt echter bijzonder veel steun van zijn collega's.

De PDC bracht Durrant en de drie Premier League-debutanten dit jaar, zijnde Dimitri Van den Bergh, José de Sousa en Jonny Clayton, samen voor een gesprek. "Ik heb vorig jaar het geluk gehad om mijn debuut te mogen maken in de Premier League voor volle zalen, al was dat enkel in het begin van het jaar zo. De drie debutanten dit jaar hebben dat geluk niet gehad, maar toch blijft het voor hen een ongelooflijke opportuniteit om in de Premier League te spelen. Het is voor elk van hen ook de bekroning van een zeer sterk jaar", aldus Durrant.

Durrant is vooral lovend over De Sousa. "Hij is de beste speler die ik ooit op training in actie heb gezien. In wedstrijden vertoont hij soms nog enige tekens van zwakte, maar als hij die vorm van op training ooit volledig in wedstrijden kan laten zien zal hij heel vaak 120 gemiddeld gooien."

Eenzaam bestaan

De Premier League werd dit jaar een enorme tegenvaller voor Durrant. "We weten echter dat het tijdelijk is dat Glen uit vorm is. Hij is en blijft immers een enorm goeie speler. Soms is het echter een eenzaam bestaan als sporter wanneer het niet goed gaat. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, het hangt er alleen vanaf hoe snel je weer opstaat", aldus Clayton.

Bescheiden gebleven

"Ik volg Glen al van bij de BDO", vult Van den Bergh aan. "Hij presteerde daar al ongelooflijk goed en wat meer is, hij is altijd enorm bescheiden gebleven. Hij wil je altijd met raad en daad bijstaan. Nu willen wij iets terugdoen voor hem." Ook De Sousa is alleen maar positief over 'Duzza'. "Glen moet niets meer bewijzen, hij heeft al genoeg getoond tot wat hij allemaal in staat is", besluit de Portugees.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties