Price bereikt zijn eerste WK-finale na zege op Bunting

Gerwyn Price is de eerste finalist op het WK Darts. De Welshman boekte een zwaarbevochten 6-4 overwinning op Stephen Bunting en gaat zondagavond zijn eerste WK-finale spelen.

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd had Bunting een 3-1 voorsprong, maar verzuimde The Bullet om de genadestoot uit te delen. Naarmate het einde van de partij naderde bleek Price een stuk constanter dan zijn Engelse opponent.

Het regende 100+ finishes in deze wedstrijd en dat begon al aan het begin van deze partij. Price gooide in de eerste set een 109 finish, terwijl Bunting 120 en 117 wist te finishen. De set ging echter met een 14-darter naar Price.

The Iceman kwam vervolgens op 2-0 in de tweede set dankzij een 140 finish. De Welshman gaf deze voorsprong echter uit handen en zag Bunting drie legs op rij winnen. Price begon daarna met een 116 check-out aan de derde set, maar Bunting kwam opnieuw langszij met finishes vanaf 81 en 76.

De Engelsman wierp daarna 136 uit in het begin van de vierde set, voordat Price de stand gelijk trok met een 131 finish. The Iceman moest daarna even passen en zag ook de vierde set naar Bunting gaan, die daarmee op een 3-1 voorsprong wist te komen.

Bunting liet daarna echter vier kansen onbenut om de voorsprong te pakken in de vijfde set. Het werd even later wel 1-1, waarna The Bullet nog eens drie breakkansen onbenut liet. Price raakte daarna dubbel 2 voor 2-2 en pakte de vijfde set met een 14-darter. The Iceman bemachtigde vervolgens ook de zesde set dankzij een 100 finish.

Price leek door te drukken met een 13-darter en een 128 check-out voor een 2-0 voorsprong in de zevende set. Echter kon de tweevoudig Grand Slam-kampioen wederom een 2-0 voorsprong niet afmaken en pakte Bunting deze set met 3-2 dankzij een 148 finish en een 118 check-out.

Echter werd het daarna opnieuw gelijk, na twee 12-darters van Price in de set van Bunting. Price startte vervolgens met een 112 finish aan de negende leg en haalde deze set met 3-0 binnen na een 11-darter.

Price had nog één set nodig en zette Bunting meteen onder druk in diens set. Echter kwam The Bullet nog wel op voorsprong na een 60 finish. Price maakte gelijk met een 103 finish en pakte daarna wel de voorsprong via dubbel 5. De Welshman mocht gooien voor de wedstrijd en maakte het gelijk af met een 13-darter.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Zaterdag 2 januari

Halve finale

Avondsessie

Stephen Bunting (96.38) 4-6 (100.92) Gerwyn Price (2-3, 3-2, 3-2, 3-1, 1-3, 1-3, 3-2, 1-3, 0-3, 1-3)