Price haalt uit: 'PDC heeft het vaak juist, maar met format World Cup of Darts zitten ze grondig fout'

Wales is in de tweede ronde van de World Cup of Darts op het nippertje ontsnapt aan de uitschakeling. Gerwyn Price en Jonny Clayton wonnen uiteindelijk bijzonder nipt de beslissende dubbel tegen Oostenrijk.

In die beslissende dubbel werd het 4-3 voor de Welshmen. "We wisten op voorhand dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Suljovic is een trage speler en dat is nooit makkelijk om tegen te spelen. Gerwyn won wel, maar ik liet hem vervolgens in de steek door te verliezen van Rodriguez", zegt Clayton tegenover Online Darts.

"Je wil altijd goed spelen, maar de winst was vandaag het belangrijkste", vult Price aan. "Ondanks de nederlaag van Jonny in zijn enkelwedstrijd zag ik het nog wel goedkomen. We spelen immers altijd goede dubbelwedstrijden. Er staat bijzonder veel druk op ons in dit toernooi, maar vandaag hebben we karakter getoond."

Fout format

Price is overigens geen fan van het format van de World Cup of Darts. "Dit is een dubbeltoernooi en volgens mij zouden er dan ook alleen maar dubbelwedstrijden moeten gespeeld worden. Nu kan het zijn dat je vanaf de tweede ronde tot de finale geen enkele dubbelwedstrijd meer speelt, dat is gewoon niet correct. De PDC heeft het vaak juist, maar met dit format slagen ze de bal grondig mis."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties