Price kijkt met vertrouwen uit naar terugkeer: 'Ik gooi meer tripels dan ik ooit heb gegooid'

Maandag gaan in het Engelse Milton Keynes de vierde PDC Super Series van start. Gerwyn Price maakt er zijn comeback nadat hij door een covid-besmetting de Premier League moest missen.

"Ik was bijzonder ontgoocheld dat ik de Premier League moest missen", opent Price bij Sky Sports. "Daardoor kon ik drie maanden lang niet tegen de beste spelers ter wereld uitkomen. Het was frustrerend om aan de zijlijn te moeten toekijken hoe iedereen speelde en er zelf niet bij te kunnen zijn. Die kans is me ontnomen, maar er is niets aan te doen, ik moest verder en dat ligt nu achter me."

De Premier League werd dit jaar gewonnen door Jonny Clayton, een landgenoot van Price. "Hij heeft het echt goed gedaan. Het Welshe darts doet het momenteel bijzonder goed."

Bijzonder hongerig

Price speelde voor het laatst een officiële wedstrijd op 19 maart dit jaar toen hij in de finale van het achtste Players Championship verloor van Peter Wright. "Ik weet niet zeker hoe goed ik in een wedstrijd ga spelen, maar ik ben heel goed aan het trainen, ik gooi meer tripels dan ik ooit heb gegooid. Het gaat allemaal om die druk van het spelen tegen iemand die net zo goed kan spelen als jij. De eerste paar wedstrijden zal het wat aftasten zijn, maar ik ben altijd vastberaden, ik ben altijd hongerig om toernooien te winnen."

Terugkeer publiek

Sinds kort is er opnieuw publiek welkom in de zalen. Ik kijk enorm uit naar de World Matchplay en de rest van de tv-toernooien dit jaar. Het zal bijzonder leuk zijn om opnieuw publiek te horen, dat heb ik echt gemist", besluit de Welshman.

Lees meer over:
PDC Gerwyn Price Super Series

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties