Price krijgt Cullen pas in beslissingsleg over de knie en treft Nederlandse opponent in halve finale

In een gelijkopgaande strijd is het Gerwyn Price die aan het langste eind heeft getrokken. Een spannend duel tegen Joe Cullen eindigde in een 10-9 overwinning voor The Iceman.

Price startte matig aan de partij, waardoor Cullen al vroeg een break kon plaatsen om op een 2-0 voorsprong te komen. Price miste enkele darts om terug te breken, maar liet die kansen onbenut. Cullen profiteerde en ging met een 4-1 voorsprong de eerste pauze in. Na de pauze werd Cullen wat slordig in het spel. Rockstar miste kostbare darts om op 5-2 te komen en liet Price daardoor uiteindelijk terugkomen tot 4-4. Beide spelers wonnen ondanks slordig spel hun eigen leg, waardoor er een gelijke stand op het scorebord verscheen na tien gespeelde legs.

Het spelbeeld bleef gelijk opgaan en zowel Cullen als Price deelden geen speldenprikjes uit. Na de tweede pauze gingen alle legs met de darts mee, waardoor een negentiende leg beslissing moest brengen in de thriller. De leg mocht begonnen worden door Cullen, die dankzij een slechte score van Price op weg leek naar de zege. Cullen wist zijn eigen leg echter niet in vijftien pijlen te finishen, waardoor Price zijn klasse kon laten zien met een 14-darter voor een plek bij de laatste vier.

Speelschema Players Championship Finals 2020

Zondag 29 november
Kwartfinale
Middagsessie

Damon Heta (97.63) 8 - 10 (100.74) Mervyn King

Peter Wright (101.87) 10 - 6 (102.91) Michael Smith

Gerwyn Price (96.02) 10 - 9 (96.33) Joe Cullen

Michael Van Gerwen v Dirk van Duijvenbode

Plaats reactie

666

0 reacties