Price met machtige laatste leg langs Petersen

Gerwyn Price is voor de vierde keer in vijf jaar tijd doorgedrongen tot de halve eindstrijd op de UK Open. The Iceman rekende na een laatste leg af met een sterk spelende Devon Petersen.

De beginfase van de partij was voor Petersen, maar de Zuid-Afrikaan wist het spelbeeld niet in gewonnen legs om te zetten. Petersen won de eerste twee legs van de wedstrijd, maar ging met een 3-2 achterstand de eerste pauze in.

Na de onderbreking ging het binnenhalen van de legs wat makkelijker voor Petersen, die even later een 6-4 voorsprong wist te pakken. Die break voorsprong leverde Petersen echter in, nadat hij in de twaalfde leg niet binnen vijftien pijlen uit was. Price profiteerde met een 72 finish voor 6-6.

Beide spelers hielden daarna hun eigen legs, waardoor een negentiende leg de beslissing moest brengen. Price mocht die leg beginnen en deed dat op fantastische wijze met een 180-score. The Iceman liet tops over na twaalf pijlen en gooide het duel in het slot met een 13-darter.

Price kwam eerder in 2017, 2019 en 2020 tot de halve eindstrijd op de UK Open. In 2017 en 2020 verloor hij in de finale van respectievelijk Peter Wright en Michael van Gerwen.

Lees meer over:
PDC Gerwyn Price UK Open

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties