Price na set achterstand langs King voor plek in kwartfinales op World Grand Prix

Gerwyn Price heeft met een 3-1 overwinning op Mervyn King de laatste acht gehaald op de World Grand Prix. The Iceman is na de uitschakeling van Michael van Gerwen, Peter Wright en Gary Anderson de enige overgebleven topfavoriet voor de eindzege.

De Welshman moest nog wel aan de bak tegen King, zeker nadat de Engelsman brutaal op een set voorsprong wist te komen. Price stelde meteen orde op zaken door de tweede set met 3-1 naar zich toe te trekken.

De derde set bleek een belangrijke te zijn geweest, want die ging over volle vijf legs. Beide spelers waren snel weg, maar King wist na het raken van zijn openingsdubbel nauwelijks triples te raken. Dat ging Price een stuk beter af en met een 16-darter ging de derde set naar de regerend wereldkampioen.

Het kostte King daarna steeds heel veel moeite om de legs te openen en dat was ook de reden dat de partij daarna snel klaar was. Price pakte de vierde set met 3-1 en zette dezelfde uitslag als eindstand neer.