Price op magistrale wijze naar titel op Hungarian Darts Trophy

Gerwyn Price heeft op de Hungarian Darts Trophy nog maar eens bewezen dat hij momenteel de terechte nummer één van de wereld is. Met een flink machtsvertoon werd Michael Smith in de finale kansloos gelaten.

Price was het toernooi nog stroef begonnen met een 6-4 overwinning op Richard Veenstra. Ook tegen Damon Heta bij de laatste zestien ging het niet gemakkelijk, maar na een pijlenwissel in die wedstrijd ging het een stuk beter.

The Iceman koos ervoor om te blijven gooien met de pijlen waarmee hij wereldkampioen is geworden en wist ook Brendan Dolan (6-4) en Luke Humphries uit te schakelen (7-4).

In de finale was Price een klasse apart door een gemiddelde van 109 te noteren. Dankzij drie 12-darters was de stand 3-2 in het voordeel van Price, die vervolgens vier 14-darters op rij wierp om de voorsprong uit te bouwen naar 7-2. De Welshman miste in de tiende leg nog wel een volle beurt aan matchdart alvorens hij zijn vierde wedstrijdpijl benutte via dubbel 10.

Deze Euro Tour-titel is voor Price de vierde eindzege van het seizoen, na eerdere titels op het WK en twee Players Championship-toernooien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties