Priestley onder de indruk van PDC-directie: 'Geweldig dat ze het circuit draaiende houden'

Dennis Priestley stond in 1993 mede aan de basis van de oprichting van de PDC. 'The Menace' werd vorig jaar 70 maar is nog steeds een graag geziene gast op het exhibitiecircuit.

Priestley is onder de indruk van de evolutie die de PDC heeft doorgemaakt. "Darts staat nu qua prijzengeld op hetzelfde niveau als snooker. Bovendien hebben ze het de voorbije maanden niet gemakkelijk gehad door de pandemie maar toch zijn ze erin geslaagd om het circuit draaiende te houden. Uiteraard missen ze momenteel de inkomsten van het publiek maar doordat ze de voorbije jaren hun geld goed hebben besteed kunnen ze deze moeilijke periode toch overbruggen", aldus Priestley bij Darts World.

'The Menace' werd zelf ook niet gespaard, zo werd hij in 2007 getroffen door prostaatkanker en verloor hij recent een goede vriend aan de gevolgen van covid-19. "Ik probeer dan ook elke dag te genieten van mijn familie. Daarnaast doe ik ook regelmatig wat klusjes in de tuin om zeker actief bezig te blijven. Ik vind het ook altijd fijn om wat oude collega's tegen te komen, zo deed ik in 2018 nog een exhibitietoernooi met John Lowe in China en met Bob Anderson in Tenerife."

Huidige generatie

Priestley volgt ook de huidige generatie nog op de voet. "Ik heb Dimitri van den Bergh leren kennen op een exhibitie en was onder de indruk van hem. Daarnaast zie ik ook spelers als Krzysztof Ratajski en Mensur Suljovic graag spelen, het toont alleen maar aan dat er steeds meer Europese spelers aan de oppervlakte komen."

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties