Radek Szaganski wordt de tegenstander van Raymond van Barneveld op het WK Darts

Raymond van Barneveld weet tegen wie hij het moet opnemen in de tweede ronde van het WK Darts. Zijn eerste tegenstander wordt Radek Szaganski, die bij zijn WK-debuut afrekende met Marko Kantele.

De Pool kwam op een 1-2 achterstand tegen zijn Finse tegenstander, maar stond in de laatste twee sets nog maar één leg af. Door deze overwinning is Szaganski één overwinning verwijderd van het behouden van zijn Tour Card.

Het niveau was niet hoog van beide heren. Szaganski noteerde 82 gemiddeld, tegenover 78 voor Kantele. Szaganski kon de eerste set met 3-1 winnen na een 17-darter en twee 20-darters.

Set twee ging met 3-2 naar Kantele, die een 17-darter gooide in de vijfde leg. Set drie leek naar Szaganski te gaan, maar hij kon een 2-1 voorsprong niet over de streep trekken na zes gemiste setdarts. Met een 20-darter ging ook deze set met 3-2 naar Kantele.

Szaganski begon daarna iets beter te spelen. Met drie 17-darters was de vierde set met 3-1 een prooi voor Szaganski. Daarna trok hij de beslissende set met 3-0 naar zich toe dankzij een 142 finish, 14-darter en een 78 check-out.