Raman op de Pro Tour met jeudvriend Van den Bergh: 'Dimitri en ik kunnen elkaar naar een hoger niveau tillen'

Brian Raman mag de komende twee jaar zijn kunstjes vertonen op de PDC Pro Tour. De 25-jarige Belg veroverde onlangs een Tour Card op de Europese Q-School.

Raman moest aantreden in de eerste fase om daar een ticket voor de finalefase veilig te stellen. “Die eerste fase heeft me geholpen om wat extra wedstrijdritme te krijgen, ik heb vorig jaar vanwege de pandemie immers weinig toernooien kunnen spelen. Toch werd het een dubbeltje op zijn kant. De eerste dag verloor ik immers meteen in de eerste ronde, ondanks een gemiddelde van 97. Er waren dan maar twee dagen meer om me te plaatsen voor de finalefase. Op de tweede dag had ik een moeilijke loting, maar die dag lukte het me wel om dat ticket voor de finalefase te veroveren”, aldus Raman tegenover Darts Actueel.

In die finalefase was het op de tweede dag raak van Raman. De 25-jarige Belg bereikte de finale en moest het daarin opnemen tegen de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen. “Ik begon heel zelfzeker aan die wedstrijd, maar toch kwam ik al snel op een 4-0 achterstand. Toch heb ik nooit getwijfeld, omdat ik de hele dag sterk stond te spelen. Uiteindelijk wist ik alsnog met 6-4 te winnen en was mijn Tour Card dus binnen. Het duurde toen toch nog een tweetal minuten vooraleer ik realiseerde dat het me gelukt was.”

Steun van 'The Dreammaker'

Raman mag nu op de Pro Tour aan de zijde van zijn maatje Dimitri Van den Bergh spelen. “Dimitri kan me helpen om nog beter te worden, elke stap die ik in mijn carrière al gemaakt heb is ook dankzij hem. Hij deelt constant zijn ervaringen met mij en helpt me bijzonder hard, ik ben er zeker van dat we elkaar nog naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Begin januari stond het oorspronkelijk het WK van de World Darts Federation (WDF) gepland, maar dat werd eind december verplaatst naar begin april. Doordat Raman nu een Tour Card veroverd heeft mag hij, als nummer één op de WDF-wereldranglijst, niet meer deelnemen op Lakeside. “Die zaal is echt iconisch, ergens is het dus wel jammer. Maar als ik kan kiezen, geef me dan toch maar die Tour Card, die is veel belangrijker.”

Geen speciaal doel

Raman legt zich niet te veel druk op in zijn debuutjaar bij de PDC. “Mijn doel is vooral genieten en progressie maken. Verder is er geen speciaal doel. Er is me vaak gezegd dat ik niet goed genoeg was, maar ik heb intussen wel bewezen dat ik prestaties kan leveren, eigenlijk heb ik niets meer te bewijzen.”

Lees meer over:
PDC Q-School Brian Raman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties