Raymond Smith over moeilijke WK-kwalificatie: "Niveau in Australië is exponentieel gestegen de voorbije twaalf maanden"

Raymond Smith neemt het dit jaar in de openingsronde van het PDC-WK op tegen Karel Sedlacek. De 43-jarige Australiër hoopt zijn glansprestatie van vorig jaar te evenaren of zelfs nog te verbeteren.

Smith bereikte toen verrassend de vierde ronde, waar hij met 4-3 verloor van Mervyn King. "Ik herinner me vooral het geweldige publiek in Alexandra Palace. Het PDC-WK is ook een prachtige kans voor spelers zoals mezelf, die in Australië wonen en geen Tour Card hebben, om je te tonen op het grootste podium ter wereld", zegt Smith tegenover Tungsten Tales.

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

'Guru' plaatste zich voor het WK via de 'Satellite Tour' in Australië. "Het niveau wordt steeds hoger in Australië, het wordt dus elk jaar moeilijker om je te plaatsen voor het WK. Dat het me toch opnieuw gelukt is geeft uiteraard bijzonder veel voldoening."

Ambitie

Smith vertrekt met de nodige ambitie naar London. "Mijn doel is vooral om te zorgen dat ik mezelf niets te verwijten heb, als ik dan toch verlies is het zo. Maar als je me vraagt wie wereldkampioen gaat worden, antwoord ik toch mezelf (lacht)."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties