Richardson herovert Europese ADC-titel op Painter

Vrijdagavond stonden de nieuwe titelwedstrijden bij de Amateur Darts Circuit (ADC) weer op het spel. Opnieuw streden Kevin Painter en James Richardson om de Europese gordel.

De ADC stond voorheen te boek als Modern Amateur Darts (MAD) en wordt geleid door Steve Brown. Bij deze organisatie heb je wereld- Europees en nationaal kampioenen die in het bezit zijn van een gordel. Deze spelers kunnen tegen een geldbedrag uitgedaagd worden.

In de zomer had Painter toenmalig gordelhouder Richardson uitgedaagd en nam 'The Artist' de titel over door zijn Engelse landgenoot met 10-8 te verslaan.

Richardson was nu echter uit op revanche en daagde Painter uit. 'Ruthless' ging de titelwedstrijd voortvarend van start en kwam 5-2 en 9-7 voor. Painter wist echter tot tweemaal toe de break achterstand ongedaan te maken. Driemaal bleek echter scheepsrecht, want bij de derde break forceerde Richardson wel de beslissing en trok hij de winst met 11-9 naar zich toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties