Robert Owen slachtoffer van beledigende teksten vanuit het publiek: ''Ik zal mijn kinderen niet zo snel meer meenemen''

Robert Owen had het zwaar te verduren tijdens zijn debuutwedstrijd in het Alexandra Palace. Het publiek koos massaal de kant van zijn tegenstander en volgens enkele aanwezigen was het op Owen gerichte taalgebruik alles behalve netjes.

Het zorgde voor een discussie op Twitter, waarin enkele gebruikers aangeven dat Owen het publiek wellicht beter niet uit had kunnen dagen. Volgens commentator Chris Murphy mogen de gebruikte krachttermen echter nooit een reactie daarop zijn. Die termen waren volgens Murphy vooral gericht op zijn Welshe afkomst. Ook werden er liedjes gezongen refererend aan zijn blessure. Door een beenblessure moest Owen tijdens zijn WK-wedstrijd een brace dragen om zijn been.

De vrouw van Robert Owen kreeg de nare woorden ook mee vanuit het publiek. "Ik begrijp niet dat er zulke taal wordt gebruikt in een zaal waar ook veel kinderen aanwezig zijn", zo tweet ze. "Mijn dochter merkte het ook op. Ik zal mijn kinderen niet zo snel meer meenemen. Ik begrijp wel waarom er bij sommige toernooien leeftijdsrestricties zijn."

Lees meer over:
PDC WK Darts Robert Owen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties