Rodriguez heeft dochter met hartafwijking: "Leef je leven met de kleine en neem niets voor lief"

Rowby-John Rodriguez neemt het morgen in zijn openingswedstrijd van het PDC-WK op tegen Lourence Ilagan. Maar de 28-jarige Oostenrijke kende een woelige aanloop richting Alexandra Palace.

Alicia, de dochter van Rodriguez werd geboren met hartafwijkingen. In september moest ze nog met spoed geopereerd worden. "Dat was haar derde operatie sinds haar geboorte,' vertelde Rodriguez aan Metro.co.uk. "Deze keer was het niet gepland, normaal weten we het maanden van tevoren en gaan we naar het ziekenhuis, blijven daar een paar weken, het is allemaal gepland en we kunnen ons voorbereiden. In september was het een normale controle, het ging goed, maar zodra ze een paar uur later terugkwam in haar kamer ging alles heel slecht. Ze was bijna gestorven en we hadden een spoedoperatie nodig. We waren er niet op voorbereid, maar ze zeiden dat ze het nu nodig had, meteen, en we vochten voor haar leven."

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Neem niets voor lief

"De artsen na de operatie vertelden ons dat, ook al is het moeilijk hoe dicht leven en dood bij elkaar kunnen liggen, leef gewoon je leven met de kleine en neem niets voor lief", vervolgt Rodriguez. "Neem niet voor lief dat ze er over twintig jaar nog is, je weet maar nooit, ze heeft een hartprobleem, maar zolang ze leeft, leef je leven samen. Het is een ongelooflijk trieste situatie, en ook al was de operatie een succes en dat is geweldig nieuws, de hartkleptransplantatie is een triest verhaal op zich. De problemen waarmee Alicia te maken heeft zijn zo ernstig dat artsen zeiden dat ze die een paar jaar geleden nog niet zou hebben overleefd, maar de geneeskunde is de afgelopen tien jaar voldoende verbeterd dat ze nog steeds bij ons is."

"We weten zeker dat er in de toekomst meer operaties komen, het zal niet de laatste zijn", aldus Rodriguez. "Hoeveel we er nu nodig hebben hangt af van hoe snel ze groeit, hoe snel haar hart groeit. Het is moeilijk, voor nu hebben ze ons gezegd dat het ongeveer drie tot zeven jaar rustig moet blijven, maar je weet nooit hoe haar lichaam zal reageren. We moeten nog steeds elke maand op controle. Maar sinds de operatie is alles goed gegaan en we zijn blij. Het gaat zeker goed met haar, ze doet het nu heel goed, is een paar maanden geleden eindelijk naar de kleuterschool gegaan. Ze is nu drie, maar kon er niet aan beginnen vanwege haar gezondheidsproblemen. Dat is nu meer normaliteit voor ons als ouders, drie jaar lang was er geen kleuterschool, ze was altijd thuis, we zien nu dat ze het geweldig vindt, ze gaat er graag heen, maakt nieuwe vriendjes, speelt met andere kinderen zoals een normaal kind zou doen en dat is voor ons ook heel fijn."

Terwijl hij voor zijn dochter zorgt en zijn dartscarrière voortzet, heeft Rodriguez geld ingezameld voor degenen die zijn familie in deze ongelooflijk moeilijke tijd hebben geholpen. "13 december hebben we één organisatie 10.000 euro gegeven. Het was meer geld dan we hadden verwacht. Maar we hebben meer om te geven aan andere organisaties die ons hebben geholpen, we wachten gewoon op de afspraken met hen. Het is geld dat we kregen van de grote dartsfamilie, dat is echt geweldig."

Combineren met dartscarrière

Rodriguez probeert zijn moeilijke thuissituatie te combineren met een dartscarrière. Zo wist hij zich dit jaar voor het eerst te plaatsen voor de World Matchplay. "Darts is vooral een mentaal spel, zou ik zeggen. Als je een vrije geest hebt speel je met vrijheid, met plezier, zodra je problemen hebt in je privéleven kun je je niet honderd procent concentreren. Natuurlijk probeer je dat en zodra je aan de oche staat probeer je dat te vergeten, maar dat gaat niet en dat wil ik ook niet. Er is een belangrijker ding dan darten, dat is familie. Ik zou het niet veranderen. Maar uiteraard is darts een belangrijk onderdeel van mijn leven."

'Little John' neemt het in zijn openingswedstrijd op het WK op tegen Lourence Ilagan. "Als ik niet in mezelf geloof, denk ik dat ik thuis moet blijven. Ik ben echt blij dat richting het WK alles weer goed gaat. Nu ben ik meer ontspannen en heb ik tijd gehad om te trainen. Ik ben er zeker van dat ik goed ga presteren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen